i-Scored nader toegelicht

Wij streven naar een optimale klanttevredenheid en willen graag onze klanten een totaalconcept leveren. Wij voeren hierbij daarom niet alleen een communicatieonderzoek uit, maar stellen ook een compleet adviesrapport op waarin staat hoe u de tevredenheid van uw medewerkers en/of klanten kunt verhogen.

Om de interne en de externe communicatie te onderzoeken maken wij gebruik van een eigen onderzoeksinstrument, namelijk i-Scored. Ons onderzoeksinstrument is gebaseerd op veel bekende technieken die jarenlang betrouwbare en geoptimaliseerde resultaten binnen de organisaties heeft opgeleverd. Zo zijn de vragen en indicatoren van i-Scored geformuleerd aan de hand van literatuuronderzoek en de theorieën en handvatten van Eggink (1993), Reijnders (2006), TOCOM model, ICA-audit, LTT-audit, OCD-audit, Organisational Communication Scale (OCS), Deming-Circle, het diagnosemodel van Reesink (2000), cultuurmodel van Hofstede en van het cultuuronderzoek van Quenn. Tevens om de verschillende aspecten in de praktijk te kunnen onderzoeken bij de respondenten, is Service Quality model (SERVQUAL) en INK-managementmodel als leidraad gebruikt.

Met onze unieke methodiek, de i-Scored, behandelen we de verschijningsvormen en geven aan hoe de interne en externe communicatie efficiënter en effectiever bij uw organisatie kan verlopen.

De 7 aandachtsgebieden van i-Scored zijn o.a.: Hoe zorg je ervoor dat informatievoorziening optimaal verloopt? Welke informatie willen de verschillende doelgroepen ontvangen en met welke frequentie? In welke omstandigheden en bedrijfscultuur zijn de doelgroepen het meest tevreden? Welke communicatiekanalen zouden er moeten worden ingezet en hoe zou men dit moeten organiseren? Meer informatie over i-Scored treft u hier.

Stappenplan

We brengen samen met u de behoeften van diverse doelgroepen in kaart en analyseren de informatiestromen. Vervolgens wordt er een adviesrapport opgesteld. Maar daar blijft het niet bij. Door middel van SPSS kunnen wij alle databronnen consolideren, doorzoeken, visualiseren en analyseren voor ongekende zakelijke inzichten. Op deze manier krijgt u inzicht in de effectiviteit van uw communicatie, met daarin een vermelding van eventuele knelpunten die de communicatie belemmeren.

Dataverzamelingsmethoden

Wij verzamelen informatie voor het onderzoek naar interne en externe communicatie in overleg met onze opdrachtgever(s). De volgende onderzoeksmiddelen kunnen wij gebruiken:

 • Interviews
 • Digitale enquêtes
 • Observatie en participerende observatie (bijvoorbeeld tijdens een vergadering)
 • Desk research: (het inventariseren van de reeds uitgevoerde onderzoeken)
 • Literatuur (boeken en internetsites)
 • Brainstormsessies tijdens groepsvergaderingen

De verkregen informatie uit de bovengenoemde onderzoeksmiddelen worden ingevoerd in SPSS, waardoor wij voor u in een overzichtelijke schema de resultaten van de onderzoeken kunnen analyseren.

Uw voordelen

 • een onderzoek op maat, specifiek gericht op uw organisatie en organisatieproces
 • tussentijdse rapportage en inspraak op het onderzoek tijdens overlegmomenten
 • verhogen van de tevredenheid van uw respondenten en/of klanten door een praktische aanpak
 • indien gewenst, het herhalen van onderzoek op kwartaalbasis of jaarbasis om voortgang van uw acties te kunnen meten
 • het leveren van een totaalconcept op basis van een goedgekeurde offerte

Ons onderzoeksinstrument en voorbeelden

Wij maken gebruik van een eigen onderzoeksinstrument (i-Scored), om uw externe en eventueel interne communicatie voor uw organisatie te kunnen onderzoeken. Dit onderzoeksinstrument is gebaseerd op veel bekende technieken die jarenlang betrouwbare en optimaliseerde resultaten binnen de bedrijven heeft opgeleverd. Lees hier meer informatie over ons onderzoeksinstrument. Klik hier indien gewenst voor een overzicht van onze referenties.

Contact

Wilt u meer weten over onze aanpak of over wat i-Scored voor u kan betekenen? Bel ons dan gerust via 0619 497764 of mail naar info@i-scored.com